Batıkent’te Şahin ailesine özel konut tasarımı gerçekleştirdik. Proje alanı Eskişehir Tepebaşı ilçesi, Batıkent mevkiinde yer almaktadır. Eskişehir’in gelişim alanı içerisinde yer alan bölge, tramvay hattının geçişinden sonra daha da değerli hale gelmiştir. Proje alanının çevresinde bahçeli ve az katlı konut alanları yer almaktadır. Tasarıma başlarken öncelikli olarak çevresel veriler ve kullanıcı isteklerini göz önünde bulunduruldu. Projemiz 1 adet 5+1 dubleks ve 1 adet de 3+1 normal daireden oluşmaktadır. Ortak bahçe alanlarında her iki daire kullanıcılarının yeşil ile daha yakından temas etmesini sağlayacak mekanlar tasarlanmıştır.
Dubleks dairemizin ana girişinde geniş ve ferah karşılama alanı oluşturulmuştur. Yaşama alanına geçişte herhangi bir bölücü eleman kullanılmayarak iç mekandaki görsel algı zenginleştirilmiştir. Bu görsel zenginlik galeri boşluğu ve çelik yapısıyla özel tasarım merdivenle devam ettirilmiştir . Dubleks merdiveni konut içerisinde obje gibi dekorasyonun bir parçası olarak kullanılmıştır. Öyle ki şık ve modern tasarımıyla yemek bölümü, salon ve ana girişten bakıldığında dekorasyon öğesi olarak tamamiyle algılanmaktadır. Merdivende malzeme olarak çelik taşıyıcı üzerine ahşap kaplama ve halat görünümlü korkuluk tercih edilmiştir. Tasarlanan galeri boşluğu, birkaç kademeden oluşan platformlar ve boşluktaki aydınlatmalar ile zenginleştirilmiştir. Galeri boşluğunun avantajı, üst kat ve alt kat arasındaki geçişe mahal vermesi ve daha aydınlık bir ortam sunmasıdır. Bunun yanı sıra üst kattan, alt katın görülebilmesi ferah bir ambiyans sağlamaktadır. Yemek bölümü ve salon zeminden birbirinden koparılarak, kademelendirme yapıldı. Bu sayede salon tavanı diğer mekanlardan daha yüksek hale getirilerek üç boyut algısı artırılmıştır. Aynı mantıkla mutfak ve yaşama alanında da kademe yapıldı. Mutfak, hem zemindeki kademe ile hem de ada mutfak tasarımı ile yaşama alanından ayrıldı. Eskişehir iklimi de göz önünde bulundurularak yüksek tavandaki ısı dönüşümünü sağlamak ve ısınmayı kolaylaştırmak için yerden ısıtma sistemi tercih edilmiştir. Isınmanın yanında iç ve dış mekanda uygulanan yalıtım detayları ile ses yalıtımı da sağlanmıştır.
İç mekanda oluşturulan hareketlilik dış cepheye de yansıtılmıştır. Cephesi, mimari yaklaşımı ve tasarımı ile çevresindeki binalardan sıyrılıp daha özel hale getirilmiştir. Cephedeki hareketler tamamiyle betonarme motiflerle yapılmıştır. Betonarme motifler ise karkas sistem üzeri seramik porselen malzemeyle kaplanmıştır.
Kısa süre içerisinde yapımı tamamlanıp iskanı alınan binada, 2019 yılında yaşam başlamıştır.