Dores | cephe-olusumunda-santiyede-karsilasilan-aksilikler

Cephe Oluşumunda Şantiyede Karşılaşılan Aksilikler

Mimari projelerimizde tasarladığımız cephelerde tasarlanılan görünümü elde edebilmek için motifleri...

Mimari projelerimizde tasarladığımız cephelerde tasarlanılan görünümü elde edebilmek için motifleri, daha ekonomik olması açısından, çoğunlukla betonarmeden elde etmekteyiz. Dolayısıyla cephenin doğru ve  düzgün oluşturulması adına betonarme kalıpların da doğru bir şekilde imal edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda şantiyede en çok karşılaşılan sıkıntıların başında cephe motiflerinde yapılan hatalar gelmektedir.

Ara ara ve inşaatın farklı aşamalarında gittiğimiz şantiye kontrollerinde gözlemlediğimize göre,  kalıp ustalarının kalıp uygulamalarında mimari uygulama projesinde yer alan cephe çizim detaylarını dikkate almayarak sadece statik proje üzerinden ilerlediğini görmekteyiz.  Hazırlanılan üç boyutlu cephe görselleri ve proje içerisinde yer alan cephe çizimleri ve detayları dikkate alınmadığında hatalı uygulamalarla karşılaşmaktayız. Özellikle karmaşık ve farklı detaylara sahip cephelerde mimari uygulama projesinin içerisinde bulunan cephe çizimindeki detaylar büyük bir önem taşıyor. Özellikle düşey hattaki motiflerin detaylı çizimleri ve sistem kesitleri yine mimari uygulama projesinin içerisinde bulunmaktadır.  

Statik ve mimari projelerle beraber ilerleyip içerisindeki detaylara göre yapılan kalıplar ve beton dökülmeden önce müelliflerce yapılan şantiye kontrolleri ile uygulama hatalarının önüne geçilmiş olunmaktadır.

cephe-olusumunda-santiyede-karsilasilan-aksilikler cephe-olusumunda-santiyede-karsilasilan-aksilikler cephe-olusumunda-santiyede-karsilasilan-aksilikler cephe-olusumunda-santiyede-karsilasilan-aksilikler cephe-olusumunda-santiyede-karsilasilan-aksilikler

ilgili haberler

Akustikde Kullanılan Malzemeler

Volkanik kökenli, silikat esaslı, camsı ve gözenekli hafif yapı elemanıdır.

daha fazla

Akustik

Ses dalgalarının oluşumu, iletimi, etkileri, algılanması ve işitme ile ilgili konuları inceleyen...

daha fazla